
TSK MEHMETÇİK VAKFI İHALE İLANI
1. TSK Mehmetçik Vakfı (TSKMEV) tarafından, 2025 yılı Kurban Bayramında; Vakıf yetkilileri ve noter denetiminde, veteriner hekimler ve din görevlisi nezaretinde TSKMEV bağışçıları adına kurban temin ve kesim hizmeti yapılacaktır.
2. Bu maksatla “Vekâleten Kurban Temin ve Kesim Hizmeti İşi” Türkiye genelinde 81 il ve/veya ilçenin birinde, birkaçında veya tamamında, bir veya birkaç kesimhanede yapılacak şekilde, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğünde (Nasuh Akar Mah. 1400’üncü Sokak No: 28 Balgat/ANKARA, TEL: 0 312 284 1970) 10 Nisan 2025 Perşembe günü Saat 14.00’te, açık eksiltme usulü ile ihale edilecektir.
3. İhale dokümanı yukarıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek istekliler ihale dokümanı ve eklerini 5.000,00 TL karşılığında ihale tarihine kadar mesai saatleri dâhilinde (09.00 - 18.00) TSKMEV Genel Müdürlüğünden temin edebileceklerdir. İhale dokümanını satın almak isteyen gerçek veya tüzel kişilikler, kayıtlı oldukları ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odasına ait belgelerinin aslını veya suretlerini, doküman bedelinin yatırıldığına dair dekont ile birlikte Vakıf Genel Müdürlüğüne elden teslim edeceklerdir. TSKMEV tarafından İhale dokümanı isteklilere elden teslim edilecektir.
4. İhaleye katılmaya ilişkin hususlar ihale dokümanında belirtilmiştir. İhale dokümanında belirtilen belgeleri içeren yeterlilik dosyaları, 8 Nisan 2025 Salı günü saat 14.00’te, TSKMEV Genel Müdürlüğüne elden teslim edilecektir.
5. Yeterlilik dosyalarının Vakıf tarafından incelenmesinden sonra, yeterli bulunan gerçek veya tüzel kişiliklere sonuç, en geç 9 Nisan 2025 Çarşamba günü bildirilecektir. Belgeleri yeterli bulunan gerçek ve tüzel kişilikler, geçici teminat ve teklif mektuplarını içeren tekliflerini, 10 Nisan 2025 Perşembe günü saat 14.00’te, TSKMEV İhale Komisyon Başkanlığına elden teslim edeceklerdir.
6. TSKMEV, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi değildir. Vakıf ihaleyi iptal etmekte veya ihaleyi dilediği il ve/veya ilçede, dilediği firmaya vermekte serbest ve yetkilidir. İhale kapsamı yerli isteklilere açıktır.
7. İhale konusu işin süresi sözleşmenin imzalanması ile başlar, 2025 yılı Kurban Bayramının üçüncü günü akşamı sona erer.
8. İhalenin konusu; TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğünün 2025 yılı Vekâleten Kurban Temin ve Kesim Hizmetleri kapsamında; yapılan piyasa araştırmasına göre belirlenen bedelden, yüklenicilerden kurbanlık canlı hayvan temin edilmesi ve yüklenici tarafından kesim hizmetlerinin verilmesi, elde edilen kurbanlık etleri kullanılarak Vakfın yardım planında yer alan şehit ve malul gazi/engelli Mehmetçik ailelerine ve kurban bağışında bulunan bağışçılara konserve kavurma üretimi yapılarak (Konserve kavurma üretimine ait ihale dokümanında belirtilen şartları taşıyan ve 2025 yılı Vekâleten Kurban Temin ve Kesim Hizmeti Sözleşmesi imzalanan yükleniciler davet edilerek ayrıca ihalesi yapılacaktır.) dağıtılması, kullanılamayan karkas etler ve sakatatlar (iç organ, kelle, paça) ile deri ve bağırsakların, Vakıf Senedine uygun olarak yardım planı dâhilindeki şehit ve malul gazi/engelli Mehmetçik ve ailelerine yapılacak yardımlarda kullanmak maksadıyla, aynı yüklenici ile önceden belirlenen ve istekli firmalara bildirilen canlı hayvan fiyatından kâr etmeden para ile etin takasının yapılarak mübadele işleminin (değişiminin) gerçekleştirilmesidir.
9. Firmalar küçükbaş kurbanlık hayvan kesebilecekleri gibi, aynı birim fiyattan 7 (yedi) adet küçükbaş kurbanlık hayvan yerine 1 (bir) adet büyükbaş kurbanlık hayvan kesebilecektir.
10. Firmalar kesim il ve/veya ilçelerini ve kesim miktarlarını kendileri belirleyerek tekliflerini sunacaklardır.
11. Firmalar bir veya birden fazla il ve/veya ilçe için teklif verebilecektir.
12. Firmalardan, ihale konusu iş için teklif ettikleri hisse miktarı ile hizmet bedelinin çarpımı sonucunun %3’ünden aşağı olmamak üzere geçici teminat alınacaktır. Teklifin geçerlilik süresi 45 (kırk beş) gün olacaktır.